Крагујевац Медна 22. март 2013.

На јужној страни града Крагујевца удаљеној осам километара од центра града у једној ували на левој обали потока Режевац налази се место звано Медна. Данас је ту Техничко ремонтни завод. Место као и свако друго али специфично због једне ствари, догађаја који се на овом простору десио 22 марта 1942. године.

Read More »

ПОХВАЛЕ Плакета Даринка Радовић

Плакету „Даринка Радовић“ у категорији хуманости, пожртвованости, родољубља и човекољубља добила је 08. марта 2013. године, „Жена општине Топола 2012“ Драгана Митровић, домаћица из Тополе и хранитељица двоје деце без родитељског старања. У име СУБНОР-а општине Топола плакету је уручила прошлогодишња „Жена општине Топола“ Светлана Младеновић.

Read More »

Топола 13. март 2013.

У организацији Драгане и Драгоша Митровић, а поводом проглашења Драгане Митровић за „Жену општине Топола 2012“ у категорији хуманости, пожртвованости, родољубља и човекољубља, на манифестацији „Жена општине Топола“,организовано је вече дружења чланова удружења хранитеља Топола.

Read More »

Топола 8. март 2013.

У организацији СУБНОР-а општине Топола а под покровитељством општине Топола и ове године је организована манифестација „Жена општине Топола“. Завршни део манифестације одржан је 08.марта 2013. у сали биоскопа Културног Центра Топола са почетком у 11,30. часова, уз присуство већег броја грађана Тополе као и гостију. Пре почетка програма делегација организатора манифестације положила је венац […]

Read More »

Топола 5. март 2013.

У скупштинској сали Општине Топола у 14,оо часова, одржан је састанак чланова жирија за избор „Жене општине Топола 2012“. Како је ове године на расписани конкурс пристигао већи број предложених кандидаткиња за ову ласкаву титулу, чланови жирија су имали тежак и незахвалан посао да из већег броја предлога издвоје само један. По мишљењу свих чланова […]

Read More »

Метино Брдо Крагујевац 2. март 2013.

И ове године је обележена годишњица стрељања родољуба на Метином брду у Крагујевцу. Венце су положиле делегације: Скупштине Града Крагујевца, СУБНОР-а Шумадије, Удружења потомака 1912-1920, Отштинских организација СУБНОР-а Аранђеловца, Тополе, Раче као и СПС-а и Покрета Социјалиста Крагујевца као и чланова породица стрељаних родољуба. Пригодни програм су извели ученици ОШ Вук Караџић из Крагујевца.

Read More »