Пламен антифашизма у Тополи

Међународна штафета антифашизма, коју је за јубилеј 70 година победе над фашизмом 2015 године, организовала Међународна федерација покрета отпора са седиштем у Берлину, стигла је у Тополу 27 марта у 8 часова. Пламен антифашизма покрај спомен-обележја Народних Хероја општине Тополе дочекали су: председник општине Топола Драган Јовановић, чланови СУБНОР-а Топола, РВИ и ППБ Топола, Удружења […]

Read More »

Сећање на пале родољубе

Поводом 72. годишњице убиства 129 родољуба, патриота и антифашиста, од којих је 14 са подручја општине Топола, које су немачки фашисти и њихове слуге зверски стрељали 22. марта 1942. године у Медни, одржана је комеморативна свечаност. Као и ранијих година, комеморацији је присуствовала и делегација СУБНОР-а Топола.

Read More »

Споменик у новом сјају

Сарадња СУБНОР-а и локалне самоуправе на бризи о одржавању спомен-обележја, не значи увек и терет за општински буџет. Пример је споменик палим наталинчанима у балканским и 1. светском рату.

Read More »

“Жена општине Топола” 07.март 2014.

Трећу годину за редом, СУБНОР општине Топола, организовао је манифестацију “Жена општине Топола”, у оквиру које се на јавном конкурсу бира победница у категорији – хуманост, пожртвованост, родољубље и човекољубље. Победници конкурса организатор додељује плакету “Даринка Радовић”, а Општина Топола, као покровитељ манифестације, новчану награду.

Read More »