70 година од ослобођења

spomenik     У препуној сали биоскопа у Тополи, у организацији   СУБНОР-а Топола, свечаном академијом је обележена 70 годишњица ослобођења Тополе у другом светском рату. Овој свечаности је предходило полагање венаца и одавање поште палим борцима 36 моторизоване бригаде Црвене Армије у Белосавцима. После интонирања химни, венце су положиле делегације: Општине Топола, Амбасаде Руске Федерације, Амбасаде Украјине, Амбасаде Венецуеле, СУБНОР-а Србије, СПС-а, СУБНОР-а Топола, СУБНОР-а Адашевци, СУБНОР-а Рума, СУБНОР-а Аранђеловца, СУБНОР-а Рача, Потомци ратника Топола и ОШ “Сестре Радовић” Белосавци.

Присутне је испред Општине Топола поздравио председник Драган Живановић а испред СУБНОР-а Србије пук.проф.Жељко Зиројевић. За присутне делегације и госте колектив ОШ “Сестре Радовић” на челу са директорком Слађаном Мијовић, организовали су послужење и освежење.
sala Академију у сали биоскопа отворила је изворна певачка група из Шаторње песмом “Са Овчара и Каблара”. Испред СУБНОР-а Топола, присутне је поздравио председник Лазић Миодраг а испред СПС-а Топола Влада Петровић. Испред општине Топола обратио се Драган Јовановић, народни посланик и председник Скупштине Општине.
Grupa LazicПрисутнима су се обратили и амбасадорка Венецуеле у Србији др. Диа Надер де Ел Андари, која је истакла нераскидиво пријатељство народа Венецуеле и Србије као и вишевековну антиколонијалну борбу свога народа, као и народни посланик Скупштине Србије Милетић Михајловић.

ambasadorka2Igor

 Са књигом “Битке за Тополу” аутора Игора Петровића а коју је, поводом 70 година ослобођења, издао СУБНОР Топола присутне је упознао и најавио промоцију 28.октобра, аутор Игор Петровић. Програм су употпунили ученици ОШ “Сестре Радовић” са хорском и рецитаторском секцијом а на крају академије подмладак КУД-а “Опленац” са играма из Шумадије подигао је публику на ноге.

 

skola

 

 

 

 

folklor