Дан када је свитала слобода

      СУБНОР Топола у сарадњи са ОШ”Сестре Радовић” из Белосаваца и уз покровитељство Општине Топола обележио је 73. годишњицу ослобођења Тополе од фашистичког окупатора 12 октобра 1944.године. На спомен обележју палих ослободилаца 36 моторизоване бригаде Црвене Армије у Белосавцима венце су положили: Председник Општине Топола, СУБНОР Србије, делегације СУБНОР-а Адашеваца, Руме, Аранђеловца, Раче и Тополе као и колектив ОШ “Сестре Радовић” Белосавци.

Свечана академија је одржана у Основној Школи где су присутне на почетку поздравили: Председник СУБНОР-а Топола Миодраг Лазић, Председник Опшрине Топола Драган Живановић а испред СУБНОР-а Србије и Председника Душана Чукића Потредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић који је између осталог рекао: “Са пијететом се сећамо славних синова Совјетског Савеза бораца Црвене Армије и наших славних партизана који су донели слободу. Сећање на њих живи и живеће вечно а СУБНОР Србије и читав слободољубиви народ ће успомену на њих чувати док трају антифашизам и патриотизам”. Професор историје Дејан Ђурић говорио је на тему “Најновији погледи на прошлост и антифашизам” и ово излагање ће мо у потпуности објавити.

Пригодни културно-забавни програм на тему ослобођења и антифашизма извели су ученици ОШ “Сестре Радовић” из Белосаваца а на крају програма присутне је поздравила и директорка школе Слађана Мијовић која је нагласила опредељење колектива ОШ да чува и негује славну слободарску традицију овога краја Шумадије.