Топола 5. март 2013.

У скупштинској сали Општине Топола у 14,оо часова, одржан је састанак чланова жирија за избор „Жене општине Топола 2012“. Како је ове године на расписани конкурс пристигао већи број предложених кандидаткиња за ову ласкаву титулу, чланови жирија су имали тежак и незахвалан посао да из већег броја предлога издвоје само један. По мишљењу свих чланова жирија, сваки од појединачних предлога био је у равноправној конкуренцији. Како се по пропозицијама избора морало доћи до једног носиоца ове титуле за 2012 годину, после неколико кругова елиминација и гласања дошло се до јединствене одлуке. Избор „Жене општине Топола 2012“ биће званично објавњен на завршном делу манифестације 08. марта 2013. на свечаној академији у сали биоскопа са почетком у 11,30. часова, уз пригодан културно-уметнички програм.

Овогодишњи чланови жирија за избор „Жене општине Топола“ били су:

1.Љиљана Тодоровић, економиста, од 1987 до 2010. радила у Задужбини краља Петра а од 2010 директор Туристичке организације „Опленац“ Топола

2. Вера Благојевић, Црвени крст Топола, ангажована на програмима : брига о старима, народна кухиња, расподела гардеробе, помоћ социјално угроженим лицима, ширење знања о Црвеном крсту, обука возача из прве помоћи и др.

3. Александар Нешовић , машински техничар у ливници у Тополи, Председник Независног синдиката у ливници, фудбалски делегат, председник омладине СПС-а у Тополи и члан Извршног одбора СПС-а

4. Снежана Ненадовић ВСС социјални радник Центра за социјални рад „Сава Илић“ Аранђеловац одељење у Тополи од 1986.г. Оснивач удружења „Загрљај“ и Волонтерског центра „Кораци“. Волонтерски ангажована у Волонтерском Центру и клубу старих „Опленачко срце“ као и на пројектима који се реализују из области социјалне заштите на подручју општине Топола.

5. Миодраг Лазић, ел.техничар, радник Телекома Србија, синдикални активиста и председник хуманитарног удружења „Од срца-Телеком Србија“ на подручју МГ034 Крагујевац, вишеструки давалац крви (преко 70), председник СУБНОР-а општине Топола и идејни творац пројекта „Жена општине Топола“.

6. Чарна Весковић, пензионер, волонтерски ради у Удружењу пензионера Топола. Члан Волонтерског центра „Кораци“ и  клуба старих „Опленачко срце“.

7. Данило Марковић, наставник ОШ „Карађорђе“ Топола и волонтерски председник Опшинског већа синдиката Топола.

8. Ема Стевановић, дипломирани етнолог/антрополог. Тренутно на постдипломским студијама на Филозовском факултету у Београду. Запослена у Културном центру Топола и координатор канцеларије за младе у Тополи. Пише за неколико „Веб“ часописа и уредник рублике етнологија и антропологија на сајту „Конкурси региона“. Аутор више публикованих научних радова.

9. Игор Петровић, новинар и публициста, радник Културног центра Топола, аутор неколико књига и уредник „Тополских записа“, председник секције Потомака ратника 1912-1920 и координатор на пројекту „Жена општине Топола“.