Топола 8. март 2013.

8mart2013topolaУ организацији СУБНОР-а општине Топола а под покровитељством општине Топола и ове године је организована манифестација „Жена општине Топола“. Завршни део манифестације одржан је 08.марта 2013.

у сали биоскопа Културног Центра Топола са почетком у 11,30. часова, уз присуство већег броја грађана Тополе као и гостију. Пре почетка програма делегација организатора манифестације положила је венац на спомен обележје Даринки Радовић и женама Шумадије на Опленцу.

Присутне и госте је на почетку програма поздравио испред организатора манифестације председник СУБНОР-а општине Топола Миодраг Лазић. Испред СУБНОР-а Србије говорио је пук.проф.Жељко Зиројевић, заменик председника СУБНОР-а Шумадије. Дубравка Филиповски, народни посланик у Скупштини Србије и подпреседник Нове Србије, такође се обратила присутнима.

Честитајући женама 8. март, аташе за културу Исламске Иранске амбасаде је упознао публику са достигнућима своје земље. Етнолог, Ема Стевановић је дала приказ осмомартовског историјата са освртом на феминистички покрет, а у име Удружења РВИ и ППБ Србије, Јовица Павловић, уручио је пригодне поклоне мајкама и супругама палих бораца са подручја општине Топола у сукобима 1990-1999.

Уручене су и награде за литерарни рад поезије и прозе на теме: Мајка, борац рата и мира; Мајка, најлепша бајка; Боже, како су велике наше мајке. Прво место су поделиле Наталија Симић и Милица Станковић, ученице петог разреда ОШ „Карађорђе“ из Тополе. Друго место је припало Сари Радовановић, ученици осмог разреда ОШ „Карађорђе“ из Тополе, а трећу награду је добила Ивана Петровић, ученица петог разреда ОШ „Сестре Радовић“ из Белосаваца. Поред диплома и поклон књига награђеним ученицима од организатора, првонаграђене су добиле и поклон-пакете књижаре „Кум“ из Тополе. Програм су употпунили ученици ОШ „Карађорђе“ из Тополе пригодним рециталом, бенд „Аликвоте“, као и КУД „Опленац“ из Тополе, сплетом игара из Шумадије.

Плакету „Даринка Радовић“, овогодишњој жени општине Топола Драгани Митровић, домаћици из Тополе и хранитељки двоје деце без родитељског старања, у име организатора уручила је прошлогодишња добитница Светлана Младеновић. Новчану награду испред покровитеља манифестације, општине Топола уручио је заменик председника општине Драган Живановић. Ваучер за вечеру за две особе у етно ресторану „Вожд“ из Тополе добитници је уручио представник спонзора тј. Ресторана „Вожд“.

p0502

Погледати видео клипове са ове манифестације