Сећање на пале родољубе

MEDNAПоводом 72. годишњице убиства 129 родољуба, патриота и антифашиста, од којих је 14 са подручја општине Топола, које су немачки фашисти и њихове слуге зверски стрељали 22. марта 1942. године у Медни, одржана је комеморативна свечаност. Као и ранијих година, комеморацији је присуствовала и делегација СУБНОР-а Топола.

Венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, локалне самоуправе Крагујевца, Војске Србије, ГО СУБНОР-а Крагујевац, општински одбори СУБНОР-а Кнић, Топола, Рача, Аранђеловац и Горњи Милановац, Удружење ОРВС, Удружење потомака старих ратника, Удружење РВИ, Удружење МВИ, као и чланови породица стрељаних родољуба.
Скупу се обратио председник ГО СУБНОР-а Крагујевац, пуковник проф. Жељко В. Зиројевић и  истакао значај антифашистичке борбе и чување успомене на славне синове Шумадије и Крагујевца.
Почасни плотун испалили су припадници Војске Србије из гарнизона Крагујевац. Пригодан културно-уметнички програм извели су ученици ОШ „Драгиша Луковић“ из Белошевца, од којих су три ученика награђена књигом о Србији.
MEDNA 2

MEDNA 3