Медаља борцу

Medalja borcu

САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ

– РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР

Додељује “Медаљу Бораца”

У знак признања и захвалности за допринос заједничкој победи над фашизмом, за афирмацију трајних вредности НОР-а, слободарских и антифашистичких вредности, за зближавање и пријатељство међу људима, народима и државама.

Lazic19.октобра 2014. године у Крагујевцу, на промоцији књиге “У славу хероја” проф.Жељка Зиројевића, Медаља је уручена председнику СУБНОР-а Топола Миодрагу Лазићу, за постигнуте резултате у раду СУБНОР-а Топола. У име СУБНОР-а Србије, Медаљу је уручио члан председништва пук.Жељко Зиројевић.

 

 

 

Igor19.октобра 2014. године у Крагујевцу, на промоцији књиге “У славу хероја” проф.Жељка Зиројевића, Медаља је уручена новинару и писцу Игору Петровићу из Тополе, за допринос у популаризацији тековина НОБ-а. У име СУБНОР-а Србије, Медаљу је уручио члан председништва пук.Жељко Зиројевић.

 

 

 

Zivadin Aksentijevic20. марта 2015.године на комеморацији поводом 73. годишњице стрељања 129 родољуба, члан председништав СУБНОР-а Србије пук.Жељко Зиројевић уручио је Медаљу Борца породици Живадина Аксентијевића из Шума, који је стрељан заједно са својим саборцима тог 22. марта 1942. године од стране немачког окупатора. У име породице Аксентијевић, медаљу је примио Душан Аксентијевић.

 

 

Joca

24. марта 2015. године, на обележавању годишњице НАТО агресије на СРЈ, Медаља је уручена Јовици Павловић из Тополе, секретару РВИ и ППБ Србије и активном сараднику СУБНОР-а Топола. У име СУБНОР-а Србије, Медаљу је уручио Миодраг Лазић председник СУБНОР-а Топола.

 

 

 

 

 

Радмила ПоповићПоводом 70 година Победе над фашизмом, на прослави 08.05.2015. у Рајковцу у спомен-парку, у име СУБНОР-а Србије, члан Председништва проф.Жељко Зиројевић, Медаљу је уручио Радмили Поповић из Тополе, борцу 1941-1945 и активисти СУБНОР-а Топола.

 

 

 

 

Миладиновић АдамНа прослави 70 година Победе над фашизмом, као и дана школе “Сестре Радовић” из Белосаваца, која је одржана 08.05.2015. у спомен-парку у Рајковцу, у име СУБНОР-а Србије, Медаљу је уручио члан Председништва проф.Жељко Зиројевић, Миладиновић Адаму из Тополе, борцу Пролетерске бригаде који је заједно са војницима славне Црвене Армије учествовао у тој величанственој победи.

 

 

1       Активисти СУБНОР-а Топола и председнику удружења Потомака ратника Топола, Чедомиру Стевановићу на обележавању 4.јула Дана борца, 04.07.2015.г. на Опленцу у Тополи, Медљу је уручио члан Председништва СУБНОР-а Србије пук.проф.Жељко Зиројевић.