Плакета “Милан Благојевић”


plaketa01СУБНОР Топола је поводом 70-те годишњице подизања устанка народа Србије против фашизма установио  плакету „Милан Благојевић Шпанац“ која ће се додељивати за посебан допринос, појединцима и колективима у очувању антифашистичких и слободарске традиције српскога народа.

plaketa0229. јун 2011. године, за подршку и помоћ у раду СУБНОР-а општине Топола, плакета је уручена

Г-дину Драгану Јовановићу председнику општине Топола. У име СУБНОР-а општине Топола плакету је уручио пук.проф. Жељко Зиројевић, председник Градског СУБНОР-а Крагујевац.

plaketa0316. јула 2011. године на обележавању 70-те годишњице формирања Првог шумадијског НОП одреда, плакета је уручена

проф.др. Миодрагу Зечевићу, председнику СУБНОР-а Србије, за допринос у очувању слободарске традиције српскога народа.

plaketa0430. септембра 2011. године у Тополи на промоцији књиге „Ратник слободе Милан Благојевић Шпанац“ аутора Игора Петровића из Тополе плакета је уручена
Пантелији Прокић, борцу Првог шумадијског одреда и куриру Милана Благојевића.

plaketa0530. септембра 2011. године у Тополи на промоцији Књиге „Ратник слободе Милан Благојевић Шпанац“ плакета је уручена привреднику из Крагујевца и једном од спонзора књиге, као и човеку који непосредно помаже СУБНОР општине Топола у остваривању својих програмских циљева Обрену Ћетковићу.

 

 

 

Adam19.октобра 2014.године, на промоцији књиге “У славу хероја” проф.Жељка Зиројевића у Крагујевцу, плакета је уручена Адаму Миладиновићу из Тополе, најстаријем активисти СУБНОР-а Топола. Плакету је уручио члан Председништва СУБНОР-а Србије пук.у пенз. проф.Жељко Зиројевић.

 

 

 

Stanojevic Zivko08.маја 2015.године, на обележавању 70 година од Победе над фашизмом у Рајковцу, за допринос и ангажовање у раду СУБНОР-а Топола, плакету је примио Живко Станојевић из Тополе, борац НОП-а 1941-1945. Плекету је уручио Миодраг Лазић, председник СУБНОР-а Топола.

 

 

 

 

Radmila i StankaЗа вишегодишњу сарадњу и ангажовање ученика и наставника на реализацији програма СУБНОР-а Топола као и залагање на очувању тековина НОБ-а, на обележавању 70 година Победе над фашизмом 08.маја 2015. године у Рајковцу плакета је уручена ОШ “Сестре Радовић” из Белосаваца. Директорки школе, Слађани Мијовић, плакету је уручио председник СУБНОР-а Топола Миодраг Лазић.