Живојин Миша Јеленић

Рођен 1925. године у Горњој Трнави. Он је четврто дете Милутина и Лепосаве Јеленић. Основну школу је завршио у родном месту и остао код родитеља да се бави земљорадњом. Под утицајем стрица и оца врло рано се определио за напредни раднички покрет. Марта месеца 1943. године са оцем и још два брата дошао је у Први шумадијски одред.

Већ у априлу погинуо му је брат Радисав а у мају отац Милутин. Смрт брата и оца нису га поколебала. Миша је прво био борац у одреду, а затим курир Окружног комитета. Одржавао је везу између Бироа окружног комитета и партиских радника, који су радили у крагујевачком, гружанском и лепеничком срезу.

Већ у јесен 1943. године Миша је постао члан Среског комитета КПЈ за срез лепеначки. Убрзо, почетком децембра 1943. године, погинули су Драган Маузер-Слободан, секретар и Загорка Богдановић-Рада, члан Среског комитета. После погибије ових двоје, Јеленић је сам на политичком раду у овом срезу.

Марта месеца 1944. године Миша Јеленић је од ОК одређен да дође на курс у село Буковик код Аранђеловца. Међутим, непријатељ је открио место курса. У борби са непријатељем, поред осталих, 4. марта погинуо је и Миша у осамнаестој години живота.