Милан Лукић – Јаруглија

Рођен 16. апht04рила 1906. године у Горњој Трнави. Први светски рат га је спречио да заврши основну школу. После ослуженог војног рока оженио се и у браку са Саром добио петоро деце. Није имао времена да се бави политиком. Морао је да из земље извуче довољно хране за своју бројну породицу. На изборима гласао је за опозиционе кандидате.
Када су 1941. године дошли партизани у његово село, као и други патриоти помагао је НОП. Миланов већи допринос за НОП почиње у најтеже време, у зиму 1941/42. године. Те зиме Милан је прихватио чланове Окружног комитета КПЈ Аранђеловац, који су у његовој кући одржавали своје састанке. Тако све до пролећа 1942.године.

Затим су дошли чланови Среског комитета КПЈ за срез опленачки. У пролеће 1943. године је ухапшен. После 5-6 дана мучења у затвору спроведен је на присилни рад у Борски рудник. У руднику је радио око шест месеци. Крајем године побегао је својој кући у Горњу Трнаву.

У зиму 1943/44. године Милана и његову другарицу Сару малтретирају четници. Више пута су их тукли. Стално су на опрезу. У пролеће те године заклали су Сару, а Милана испребијали. Милан је са децом дочекао ослобођење. Носилац је Споменице 1941.