„Битке за Тополу“ на „Данима књиге“ у Крагујевцу

plakatПочетком фебруара ове године, у Крагујевцу је одржана традиционална манифестација “Дани крагујевачке књиге“ ,на којој је представљена издавачка продукција у Крагујевцу. Са подручја Шумадије једино је још представљена издавачка продукција из општине Топола. Том приликом, представљене су књиге које су ојавили Културни центар Топола, Библиотека „Радоје Домановић“ Топола и Центар за очување културне баштине „Којекуде“ Топола. Продукцију су представљали Ивица Радивојевић из библиотеке и Игор Петровић из Културног центра Топола.

Zeljko       Igor                                                                                     Издавачку продукцију СУБНОР-а Топола, представљао је Игор Петровић, аутор књиге „Битке за Тополу“, а коју је поводом 70 година од ослобођења Тополе објавио СУБНОР Топола. О овој књизи је поред самог аутора говорио и проф.Жељко Зиројевић, председник Градског одбора СУБНОР-а Крагујевац и члан Председништва СУБНОР-а Србије, који је посебно истакао значај ове публикације јер открива „непознате“ детаље битака 11 и 12 априла 1941. године, као и 12 октобра 1944. године. Сама књига је и покушај да се коначно утврди тачан број погинулих ослободилаца-војника НОВЈ и Црвене Армије, закључио је Зиројевић.
СУБНОР Топола се и овим путем још једном захваљује Библиотеци „Вук Караџић“ из Крагујевца на позиву за учешће на овом „празнику књиге у Шумадији“.