У СЛАВУ БОРАЦА И УСТАНИКА

Oplenac2Поводом 4.јула Дана борца и 7.јула Дана устанка народа Србије против фашистичког окупатора и његових слугу, СУБНОР Топола и Општински одбор СПС Топола одржали су заједничку свечану седницу. О значају 4 и 7. јула и одлука ЦК КПЈ о дизању устанка и борби против фашизма говорили су Миодраг Лазић, председник СУБНОР-а Топола, а у име СПС Топола, Жарко Јовановић, председник ОО. О значају антифашистичке борбе, доприносу револуционара на изградњи земље и модерног друштва као и данашњем ревизионизму и нехату државе за очувањем крваво стеченом угледу у свету, говорио је Игор Петровић, секретар СУБНОР-а Топола и подпреседник ОО СПС-а Топола.

SUBNOR SrbijeВенце на спомен обележје хероја Тополе, Даринке Радовић, Милића Радовановића, Софије Ристић и Милана Благојевића Шпанца положиле су делегације СУБНОР-а Тополе, СПС Тополе, а испред СУБНОР-а Србије, члан SUBNOR TopolaРепубличког одбора пук. проф. Жељко В. Зиројевић који је, преносећи поздраве председника СУБНОР-а , истакао значај и допринос овог краја Шумадијеу борби против фашизма и подсетио на светле ликове и допринос другова SPS TopolaСлавка Зечевића Владе, и покојног председника СУБНОР-а Србије проф. др Миодрага Миће Зечевића, који су оставили неизбрисив траг у простору и времену и аманет како чувати јединство, снагу и слогу СУБНОР-а Србије.

2

Veliko hvalaКао што и приличи на оваквим свечаностима, заслужнима су додељена и адекватна признања. Испред СУБНОР-а Србије, Медаља борца додељена је Чедомиру Стевановићу, председнику Удружења потомака Топола, а признање „Велико хвала“ Општинском одбору СПС Топола које је примио председник СПС-а Топола Жарко Јовановић.

Oplenac

У чланство СУБНОР-а примљена је Милева Стевановић, истакнути друштвени и научни радник и сарадник СУБНОР-а Топола, којој је књижицу уручио председник СУБНОР-а Топола Миодраг Лазић.
Mileva