Херојине у рату и миру

Plaketa     СУБНОР Топола је шесту годину за редом реализовао манифестацију „Жена општине Топола“. Ова манифестација је покренута 2011.године поводом Међународног празника жена а у част мајки и супруга палих браниоца отаџбине у новијој српској историји. Овим поводом СУБНОР општине Топола на почетку календарске године расписује јавни конкурс за прикупљање предлога за избор „Жене општине Топола“ у протеклој години у категорији хуманост, пожртвованост, родољубље и човекољубље. Од приспелих предлога удружења, институција и појединаца а на основу Правилника о избору ЖОТ донетог при покретању манифестације, жири бира и проглашава победницу конкурса. На пригодној свечаности поводом Међународног празника жена уручује се признање добитници као и награде покровитеља и спонзора.

Овогодишњи завршни део манифестације реализован је 08.марта 2017.г. у Скупштинској сали Општине Топола. Председник СУБНОР-а Топола, Миодраг Лазић у свом обраћању присутнима говорио је о улози жена у ослободилачким ратовима као и улози мајки и супруги палих бораца у обнови земље и одржавању породице а Председник општине Топола Драган Живановић о данашњој улози жена у јавном животу и потреби за већом афирмацијом и њиховој заступљености.
Ласкаву титулу „Жене општине Топола“ за 2016. годину понела је Вера Благојевић из Тополе, дугогодишљи волонтерски председник Црвеног крста у Тополи, активисти удружења за децу са посебним потребама „Загрљај“ Топола, као и удружења хранитеља деце без родитељског старања „Цвчак“ Топола а при томе и једна од жена која је највећи број пута добровољно дала крв на подручју општине Топола.
Организатор манифестације (СУБНОР Топола) слављеници је уручио Плакету „Даринка Радовић“ (установљену за ову прилику), Председник општине Топола новчану награду, ресторан “Кнежев хан” из Тополе вечеру за две особе а фризерски салон “Мица” Топола фризуру по избору.

Vera

Han

Salon